Bergvärmesystem

Bergvärme - ett stabilt och säkert system

Allt fler villa- och fastighetsägare inser fördelen med att installera bergvärme i Täby. Det är ett stabilt och säkert system som erbjuder uppvärmning till en låg kostnad året runt. Du behöver heller inte oroa dig över stigande energipriser på samma sätt som om du värmer upp huset med olja eller pellets. Den som bor utanför områden med centralvärme har definitivt en fördel av att välja bergvärme jämfört med andra alternativ.

Bergvärme kräver väldigt lite underhåll. Inget behov av att fylla på oljetanken eller att hantera ved eller pellets dagligen för att komma hem till ett varmt och skönt hus där det även finns gott om varmvatten tillgängligt. Det enda du kan behöva göra då och då är att optimera styrsystemet baserat på när du kommer att vara hemma så att temperaturen är anpassad till detta. I övrigt sköter sig systemet själv och är så gott som underhållsfritt.

Stora besparingar

Eftersom du hittat hit är du säkert redan medveten om att bergvärme är ett av de absolut mest energieffektiva sätt att värma upp sitt hus. Det innebär att du sannolikt sparar in hela installationskostnaden på bara ett antal år. Sedan fortsätter din anläggning att spara stora pengar åt dig i flera decennier. Resultatet är att det är en ren vinstaffär att installera bergvärme – och det är ingen liten vinst det handlar om heller. Dessutom ökar naturligtvis fastighetsvärdet med ett bergvärmesystem istället för t.ex. direktverkande el eller olja.

Hur snabbt du sparar in installationskostnaden beror på vilken typ av uppvärmning du har idag, hur välisolerat ditt hus är och hur stort det är. Vi erbjuder dock kostnadsfria analyser där du själv kan se ungefär hur mycket du sparar. Glöm heller inte ROT-avdraget, som gör installationen av bergvärme avsevärt billigare, då du kan dra av halva arbetskostnaden. Avdraget är värt upp till 50 000 per person och år. Läs mer här.

Vi installerar bergvärme i Täby och hela Storstockholm

Vi är specialister på bergvärme med mer än 10 års erfarenhet av att installera bergvärme i villor och andra fastigheter. Vi arbetar endast med de främsta underleverantörerna och den mest avancerade utrustning som finns att tillgå i branschen. Eftersom vi åtar oss totalentreprenaden behöver du inte hålla kontakt med någon utöver oss – vi sköter allt från energibesiktning till borrning, installation och start av anläggningen. Dessutom hjälper vi dig med ansökan om de tillstånd som behövs i samband med installationen.

Utöver bergvärmeinstallationen kan vi erbjuda speciallösningar som uppvärmning av din pool med bergvärme, naturlig svalka i sovrummet under sommaren eller temperering av vinkällare. Vi kan också förbättra din ventilation och återvinna extra energi med hjälp av frånluftsåtervinningsaggregat. Om du har en befintlig vedpanna som du vill använda i kombination med bergvärmesystemet ordnar vi det också.

För din trygghet är våra borrare naturligtvis SITAC-certifierade och våra borrningar utförs enligt standarden Normbrunn -07. Vi är även certifierade av SVEP – Svenska Kyl- och Värmepumföreningen. 

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor om bergvärme eller någon annan av de tjänster vi erbjuder. Vi hittar den perfekta lösningen för just dig!

Din specialist på bergvärme i Täby